AÇIKLAMALAR

Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvuru, kayıt, derslerin ve sınavların yürütülmesi ve mezuniyet ile ilgili konular YÖK web sitesinde bulunan “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”a göre yapılmaktadır. Bu konularda sorusu olan adaylarımızın önce bu metni incelemelerini rica ederiz.

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Kurumsal/IdariBirimler/egitim_ogretim_daire_bsk/pedagojik-formasyon-usul-ve-esaslar.aspx

 

Programa başlayanlar, ilk hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

 

Ders tekrarında alınacak ücretler, tekrar edilecek derslerin kredilerinin toplam kredi içindeki payına göre hesaplanır, toplam öğrenim ücretinin tekrar edilen dersin kredi başına düşen miktarı, ücret olarak alınır. Buna göre bir önceki pedagojik formasyon sertifika programında başarısız olunan derslerden tekrar edecek öğrenciler kredi başına toplam ücretin toplam krediye bölünmesi sonucu elde edilen miktarı öğrenim ücreti yatırılacak banka hesabına yatıracaklardır. Ders kredileri http://yok.gov.tr/web/guest/pedagojik-formasyonla-ilgili-sss adresinde bulunan “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar”ın ekinde görülebilmektedir.

 

Güncel duyuruları http://formasyon.kilis.edu.tr/ adresinden takip edebilirsiniz

Son Güncelleme: 2021-10-16 14:47:35
               

                                                          Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024